image-title

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü Hedef Milli Takımı, ilk etabı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Girne Tatlısu uçuş alanında 15-18 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen Dünya Yamaç Paraşütü Hedef Kupası (Paragliding Accuracy World Cup - PGAWC) 1. Etabı’na ülkemizi temsilen katılmışlardır. Yamaç Paraşütü Milli Takım Sporcularımız Ahmet Şimşek, Erol Aslantaş, Bekir Atlıhan ve Ayşenur Katırcı yarışma uçuşlarını başarıyla gerçekleştirmişlerdir. Yamaç paraşütü hedef yarışmalarında toplam 6 uçuş yapılmakta ve elde edilen puanlara göre sıralamalar oluşmaktadır. 18 ülkeden toplam 88 sporcunun katıldığı ve Girne semalarında 3 gün boyunca süren yarışmada hava muhalefetinden dolayı sporcular sadece 1’er uçuş gerçekleştirebildi. Yarışma sonuçları gerçekleştirilen 1’er uçuşlar üzerinden oluşturuldu. Federasyon bünyesinde ilk defa bu yıl oluşturulmuş olan Yamaç Paraşütü Hedef Milli Takımımız, takımlar klasmanında 15 takım içerisinde 11. Olarak yarışmayı tamamlamışlardır. Dünya Yamaç Paraşütü Hedef Dünya Kupası bu yıl 6 etaptan oluşmaktadır, Hedef Milli Takımımız diğer yarışma etaplarında da yarışmaya devam ederek ülkemizi temsil etmeyi sürdüreceklerdir.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu