image-title

Türkiye Hava Sporları Federasyonu Yamaç Paraşütü Hedef Milli Takımımız, Kazakistan’ın Taldykorgan şehrinde 3-5 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenen, Dünya Yamaç Paraşütü Hedef Kupası (Paragliding Accuracy World Cup - PGAWC) 2. Etabı’na ülkemizi temsilen katılmışlardır Milli Takım Sporcularımız Kerem Dinçer, İbrahim Dinçer, Erol Aslantaş ve Ahmet Şimşek, yarışma uçuşlarını başarıyla gerçekleştirmişlerdir. Yamaç paraşütü hedef yarışmalarında toplam 6 uçuş yapılmakta ve elde edilen puanlara göre sıralamalar oluşmaktadır. 14 ülkeden toplam 88 sporcunun katıldığı ve 3 gün süren yarışmada toplamda 5 er uçuş gerçekleştirildi. Türkiye Hava Sporları Federasyonu bünyesinde ilk defa bu yıl oluşturulmuş olan Yamaç Paraşütü Hedef Milli Takımımız, takımlar klasmanında 23 takım içerisinde 4. olarak yarışmayı tamamlamışlardır. Yarışma uçuşları neticesinde aynı puana sahip olan 3 adet yarışma 1. si ortaya çıkmıştır. Sporcularımızdan Kerem Dinçer yarışmada büyük bir başarı göstererek 1. olmuştur, ve diğer iki birinci ile kürsüyü paylaşarak bayrağımızı dalgalandırmıştır. Yarışmada birinci olan diğer pilotlar; Endonezya’dan Jafro Megawanto ve Slovenya’dan Matjaz Feraric’dir. Dünya Yamaç Paraşütü Hedef Dünya Kupası bu yıl 6 etaptan oluşmaktadır, Hedef Milli Takımımız diğer yarışma etaplarında da yarışmaya devam ederek ülkemizi temsil etmeyi sürdüreceklerdir.